Investeer nu in een magische klik met jouw doelgroep!

De teloorgang van het MKB!?

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 15:19

Het MKB heeft altijd al klappen moeten incasseren. Maar in 2020 hebben de coronacrisis en de door de overheid opgelegde maatregelen het MKB naar het randje van de afgrond gebracht. Veel ondernemers zijn failliet gegaan of gestopt. En de verwachtingen voor dit jaar zijn nog slechter.

 

Weliswaar komt een aantal ondernemers in aanmerking voor tijdelijke steunmaatregelen. Deze financiële ondersteuning vergoedt echter niet het werkelijke verlies en zal ook weer moeten worden terugbetaald. En om dat te kunnen doen, moeten ondernemers hun activiteiten weer vrijelijk kunnen oppakken. En bovendien beter gaan presteren dan ooit tevoren.

Als het MKB zich neerlegt bij een slachtofferrol ziet de toekomst er somber uit. Kosten en lasten zullen door blijven gaan en zullen zelfs stijgen. De corona-regelingen van de overheid zullen moeten worden terugbetaald. Uitgestelde lasten, betalingen en belastingen zullen uiteindelijk ook voldaan moeten worden.

 

Beperkingen om open te gaan, zullen niet snel worden opgeheven. En indien dat op enig moment wel gebeurt, kunnen de beperkingen door de spoedwet snel weer worden opgelegd

Kortom, de vooruitzichten zijn heel onzeker en daardoor niet veelbelovend.

Moet het MKB zichzelf als slachtoffer zien en gedragen? Dat lijkt mij niet. Wat dan wel?
Een ondernemer houdt niet van afwachten. Het starten van een bedrijf komt voort uit een drang om te creëren en mensen en bedrijven te helpen.

 

Een ondernemer denkt in oplossingen. Daarom voelt hij of zij zich verschrikkelijk naar als er allerlei beperkingen worden opgelegd. Maar ieder nadeel, heeft zijn voordeel. Want een ondernemer kan zelfs in uitzichtloze situaties kansen zien.

 

In benarde situaties werken bepaalde theorieën niet meer. Je zal dan ‘out of the box’ moeten denken.

Of je wel, beperkt of niet open mag, het is belangrijk om je te blijven vernieuwen. Al was het maar om jezelf de mogelijkheid te geven om invloed uit te oefenen en acties te ondernemen. Dat geeft positieve energie, kansen en olossingen.

Laat je niet kisten door beperkingen. Blijf te allen tijde ondernemer en ondernemen. Vertrouw op jouw vermogen om problemen op te lossen. Voor jouw klanten en doelgroep. Maar zeker ook voor jezelf.


Aanmelden voor ons Magazine en/of onze Nieuwsbrief!

Ga je het wiel opnieuw uitvinden?

Dat zou zonde van de tijd zijn. Op onze website kan je:

  • Een aantal voorbeelden bekijken die jou meteen op weg helpen.
  • Feedback en stappenplan aanvragen, dat je snel en eenvoudig kunt gebruiken. 
  • Gesprekken inplannen, waarmee je stapsgewijs de situatie naar je eigen hand kan zetten; en weer of meer omzet kan genereren.

Daar hoef je ons niets voor te betalen. Ondernemers zijn er wat ons betreft ook om elkaar te helpen. 

Klik op één van de buttons hieronder.


Klik hieronder voor feedback en advies:

- geheel vrijblijvend -
Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.